Sidan 1 av 7 1234567 SistaSista
Resultat 1 till 10 av 64

Ämne: Blinkande Xenonljus =(

  1. #1
    Member megaxs avatar
    Reg.datum
    Feb 2008
    Ort
    Mullsjö
    Inlägg
    272

    Standard Blinkande Xenonljus =(

    Har upptäckt att mitt högra "framifrån sett" xenonljus har blinkat nångång men väldigt sällan när man är ute o kör. och idag när jag kom hem från jobbet o stannade utanför brevlådan så såg jag att det hade slocknat men jag åkte vidare hem och ställde mig utanför huset stängde av bilen och satte på tändningen då hoppade det igång fungerade fint fint imorse till jobbet. nån som haft samma bekymmer? vad kan det bero på tror ni??

  2. #2
    Addicted! Rs_Marcuss avatar
    Reg.datum
    Feb 2008
    Ort
    Luleå
    Inlägg
    1 163

    Standard

    Kan vara så att det är lampan som håller på att ge upp. Då brukar den iaf "flimmra" Kanske inte direkt blinka men de tkanske kan bli så också. Annars kan det väl bara glapp?
    Ägare av en octavia rs1 -02

  3. #3
    Carpe Diem Corns avatar
    Reg.datum
    Jan 2009
    Ort
    Kristinehamn
    Inlägg
    10

    Standard

    På min RS1 jag hade började det blinka i högra gasurladdningslampan i bland. Å ibland tändes den inte närjag startade bilen. Kollade detta med datorn på jobbet o visade sig jag hade 2 st vänsterstyrdon monterat från fabrik men de åtgärdade detta ganska fort.. hehe
    Tror inte du har detta problem iaf.. Antingen en lampa eller en styrenhet (tändare).

  4. #4
    Member megaxs avatar
    Reg.datum
    Feb 2008
    Ort
    Mullsjö
    Inlägg
    272

    Standard

    haft lamporna nu i 2 år vet inte hur länge dom brukar hålla vanligtvis. har också bytt själva den silvriga dosan som sitter bakom kåpan 2 vet ej va den heter". det va trasig så den är ny nästan ett år gammalt bara, så tycker inte det borde vara det felet. kan man kolla upp sånt i datan tror du på verkstan.

  5. #5
    Carpe Diem Corns avatar
    Reg.datum
    Jan 2009
    Ort
    Kristinehamn
    Inlägg
    10

    Standard

    De funkar fin fint de... Du ser inget som börjat ärjat kring kontakterna mellan styrdon och bilen? om inte så e det med största sannorlikhet lampan som e dålig. den har en förmåga att bli lite mer blå/lila när den börjar ta slut.

  6. #6
    Member megaxs avatar
    Reg.datum
    Feb 2008
    Ort
    Mullsjö
    Inlägg
    272

    Standard

    jo det vet jag bytte när jag köpte bilen då var lampan jätte lila. sen slocknade den köpte sen 2 st 6000k lampor o dessa har inte ändrat skepnad nåt alls men ska kolla det imorrn om jag kan se något. annars får jag se om det lir värre

  7. #7
    Senior Member
    Reg.datum
    Feb 2008
    Inlägg
    274

    Standard

    Kan vara ett så simpelt skitfel som det var på min bil, ena lampan, den vänstra slocknade för jämnan. Ställde man om reglaget till helljus så tändes den och ibland inte alls.

    Tog loss kontakterna och de var fulla med oxid, på med lite rostlösning samt kontaktspray så kirra det biffen. Tänds varje gång nu. Kan vara värt att kolla det först
    Skoda Octavia RS1 2003

  8. #8
    Member megaxs avatar
    Reg.datum
    Feb 2008
    Ort
    Mullsjö
    Inlägg
    272

    Standard

    okej får jag ta bort hela lampinsatsen då för o komma åt kontakterna? får ta och kolla över det i helgen om det inte blir allt för j*vla kallt :S ska kolla det så kan jag hör av mig om det fungerarde bättre

  9. #9
    XL Super Member mavericks avatar
    Reg.datum
    Jan 2008
    Ort
    Landskrona
    Inlägg
    6 214

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av megax Visa inlägg
    okej får jag ta bort hela lampinsatsen då för o komma åt kontakterna? får ta och kolla över det i helgen om det inte blir allt för j*vla kallt :S ska kolla det så kan jag hör av mig om det fungerarde bättre
    Det framgår ännu inte vilken bil du har, så svaret är kanske.
    Johan "Maverick" Sällman
    Audi A4 2,0Tq Avant 270hk/440Nm
    Powered by V-tech

    VCDS CAN-BUS

  10. #10
    Senior Member anderzxbs avatar
    Reg.datum
    Feb 2008
    Ort
    Falkenberg
    Inlägg
    599

    Standard

    jag har så fel ajaj
    Senast redigerat av anderzxb den 2009-02-04 klockan 12:21. Anledning: jag hade fel :)
    Namn : Anders Johansson
    Bil : Skoda Octavia RS kombi tdi -08
    Färg : vit
    Optimering : Vtech stage1

Ämnesinformation

Användare som tittar på det här ämnet

Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •